Inloggen

X

KC info-telefoon, tel 06 3875 3357

Hond met tak in zijn bek

Op welke dag kan ik deze cursus volgen? Klik hier
Direct aanmelden voor de cursus: Kan hier
Prijsinformatie: Kijk hier


Deze cursus is bedoeld voor volwassen honden die geen ‘vooropleiding’ (puppy/pubercursus) hebben gevolgd. Denk bijvoorbeeld aan honden die uit het asiel komen of via een rasvereniging worden herplaatst. Het is dan prettig voor de nieuwe eigenaar om bij het opvoeden begeleid te worden.

Doel van de cursus is enerzijds een gehoorzame hond, maar vooral ook een plezierige mens-hondrelatie. Gehoorzame hond - starters start met een verplichte theorieavond (zonder hond).

Wat leer je er? Allereerst allerlei oefeningen die handig zijn in het dagelijks leven, zoals ‘zit’, ‘af’, ‘hier komen’, ‘los’ laten van voorwerpen als jij daar om vraagt en het netjes meelopen aan de riem. Daarnaast oefen je allerlei situaties die eraan bijdragen dat het plezierig ‘samen wonen’ met de hond is. Daarbij kun je denken aan het voorkomen van najagen, niet tegen mensen en kinderen opspringen e.d. Maar ook uitdagende hersenspelletjes komen aan bod.

Na deze cursus kan je hond doorstromen naar Gehoorzame hond 1 of (als de hond daarvoor geschikt oud genoeg is), naar Agility of Hoopers