Inloggen

X

KC info-telefoon, tel 06 3875 3357

“Dogdance, samenwerken op muziek!”

Dogdance is echt teamwork tussen mens en hond, waarbij de hond perfect op de aanwijzingen reageert zodat het lijkt of je samen op de maat van de muziek danst.

De basis van dogdance zijn allerlei verschillende oefeningen die afgewisseld worden met volgwerk. Tijdens de les worden deze oefeningen zodanig aangeleerd dat ze uiteindelijk op commando staan. Brok- en handhulpen worden zo snel mogelijk afgebouwd. Op deze manier kan je in verschillende poses oefeningen vragen van je hond.
Maar met alleen maar oefeningen aanleren ben je er niet. De hond moet leren deze oefeningen ook achter elkaar te kunnen doen, zonder dat er altijd een beloning volgt. De oefeningen moeten ook nog eens vloeiend in elkaar overlopen. Nu nog een leuk muziekje erbij en je hebt een routine in elkaar gezet!

Dansende honden

Eisen dogdance
Kennis en/of ervaring met het trainen met de clicker is gewenst, maar niet noodzakelijk. Belangrijker is gemotiveerdheid van handler en hond en dat je een goede band met je viervoeter hebt.
De sport is geschikt voor jonge en oude honden en handlers. Bij het aanleren van de oefeningen houden we rekening met ieders mogelijkheden en onmogelijkheden.
Het vraagt wel de nodige oefening thuis.

Lessen dogdance
De les duurt drie kwartier en er zijn in totaal 6 lessen op dinsdag, om de week. De kosten zijn € 45,00. Er is ruimte voor maximaal 2x 6 cursisten, dus schrijf je snel in.

Inschrijven kan hier