Inloggen

X

KC info-telefoon, tel 06 3875 3357

Honden aan de wandel

 

Op welke dag kan ik deze cursus volgen? Klik hier
Direct aanmelden voor de cursus: Kan hier
Prijsinformatie: Kijk hier


Deze afwisselende cursus kun je volgen als je hond de puppy- en pubercursus achter de rug heeft of de cursus Gehoorzame hond - Starters.

Gehoorzame hond 1 biedt je een combinatie van gehoorzaamheid en oefeningen die jou en je hond voorbereiden op hondensporten.

We besteden hier veel aandacht aan het los van de lijn kunnen werken. Hiervoor is het dus nodig dat je een goede band hebt met je hond en dat hij komt als je dit vraagt. Daarnaast komt er een aantal oefeningen aan de orde die later van pas kunnen komen als je een hondensport gaat beoefenen. Denk daarbij aan targettraining (als goede voorbereiding op het aanleren van de raakvlakken bij agility), je hond vooruit sturen (hoopers), de oefening ‘naar een vak sturen’ (obedience), de blijf-oefening (afstandstart bij parcours) en over smalle (bewegende) oppervlakken lopen (voorbereiding op kattenloop en wip agility).

Na deze cursus kun je door naar Gehoorzame hond 2 en/of met een van de hondensporten, mits je hond daarvoor geschikt en oud genoeg is.